2600 lägenheter med Gigamedia!

Storel i Uddevalla har tagit hem ett prestige projekt när det gäller leveranser av koppar och fiberprodukter till Fyrstads El/Iconnect...
bild

Fyrstads el med dotterbolag Iconnect tog hem en upphandling av installation av fiber till lägenheter och två länkar kopparinstalltion i 2600 lägenheter i Bergsjön i Göteborg. -"Vi valde Ericsson på fibern och Gigamedia till leverantör av kopparlösningarna pga av att man erbjöd hög kvalite till rätt pris", säger Stefan Gredenstål på Iconnect.

Projektet löper under 2010 med option på ytterliggare installationer under 2011. Fastighetsägare är Poseidon som har en ambition att erbjuda alla hyresgäster, att inom fem år, få tillgång till Framtidens Bredband. Fibernätverket ökar hastigheten i nätet och det behövs med tanke på den snabba teknikutvecklingen och allt fler bredbandsbaserade tjänster.

– Bakgrunden är det lyckade pilotprojektet i Kortedala, där hyresgästerna har fått ett snabbt fibernätverk med stor valfrihet till mycket konkurrenskraftiga priser, säger Göran Leander, chef för affärsutveckling och kommunikation på Poseidon.

Fibernätverket, som är ett öppet nätverk, erbjuder hastigheter upp till 100 Mbit i båda riktningarna. Det innebär att flera leverantörer kan leverera tjänster via nätet på samma gång. Du kan därmed välja mellan olika leverantörer av internet, telefoni och digital-tv.Martin C, 2011-06-19

backTillbaka
Drift & Produktion:
Wikinggruppen
start